FødevareWatch

Mejeriindustrien skal diskutere bæredygtighed i Malmø

Onsdag til fredag mødes aktører fra mejeriindustrien til kongres i Malmø for at sætte fokus på fremtidens bæredygtige mejeriproduktion. Mejeriindustrien kan blive en del af løsningen, siger præsident for kongressen.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix.

Fremtidens bæredygtige mejeriproduktion skal drøftes, når i alt 333 topfolk og repræsentanter fra mejeriindustrien onsdag til fredag i denne uge mødes til Nordisk Mejerikongres i Malmø.

I alt 21 lande er repræsenteret til kongressen Nordic Dairy Congress, der over tre dage sætter fokus på et udvalg af FN’s bæredygtighedsmål - eksempelvis med en paneldebat om mejeriernes position i en bæredygtig fødekæde med blandt andre Arla Foods, Thise og Norrmejerier.

Kongressen finder sted på Hotel Clarion i Malmø, og der vil udover aktører fra mejeriindustrien også være forskere, uddannelsesinstitutioner og organisationer tilstede.

”Jeg er stolt over, at det lykkedes programudvalget at tiltrække store kapaciteter fra mejeriuniverset, som vil bidrage med deres nyeste viden og forskning,” lyder det fra præsident for kongressen og ass. professor på Lunds Universitet, Maria Glantz i en pressemeddelelse.

”Vi forventer en innovativ og indsigtsfuld rejse i mejeribranchen med fokus på FN’s bæredygtige udviklingsmål. Vi skal forholde os til udfordringer og muligheder for, at mejeriindustrien kan blive en del af løsningen, mens den driver forretning. I en verden med enorme klimaudfordringer, igangværende krige og ustabile fødevaremarkeder er dialog og erfaringsudveksling vigtigere end nogensinde,” siger hun videre.

Mejeripriser får stort dask på auktion

Mejerigigant nedjusterer atter forventninger efter lavere efterspørgsel

Analytiker om ny strategi for Arlas største marked: ”Det er en gamechanger”

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier