Politikere og landbrugsorganisationer støtter forslag om nye genteknologier i fødevareproduktion

Som led i Novo Nordisk Fonden nye femårige strategi, som blev præsenteret tirsdag morgen, vil fonden bl.a. afhjælpe den nuværende fødevarekrise ved at eksperimentere med nye genteknologier.
Novo Nordisk Fonden og formand Lars Rebien Sørensen vil sætte fokus på udviklingen af bæredygtig mad. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Novo Nordisk Fonden og formand Lars Rebien Sørensen vil sætte fokus på udviklingen af bæredygtig mad. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Det er en god idé at undersøge, hvordan videnskaben - herunder genteknologien - kan bidrage til at afhjælpe den herskende fødevaremangel- og krise. Det siger en række landbrugsorganisationer og politikere til Berlingske som reaktion på et nyt forslag fra Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden præsenterede tirsdag morgen en ny femårig strategi, og her indgik ambitionen om at bidrage til udviklingen af fødevarer produceret med hjælp fra især biologi og genteknologi som GMO.

Forslaget får støtte fra Landbrug & Fødevarer, tænketanken Frej samt Socialdemokratiet og De Radikale Venstre.

”Med de kæmpemæssige udfordringer, der er med klima og forsyning lige nu, er der mere end nogensinde før brug for teknologi,” siger klima- og EU-chef i Landbrug & Fødevarer, Niels Peter Nørring, til Berlingske.

Novo Nordisk Fonden sætter fokus på fødevaremangel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg