Uhrenholt kender alt til russisk dilemma

Fødevarekoncernen Uhrenholt tabte en kvart milliard kroner på akut nedlukning i Rusland i 2019, og ifølge direktøren ville koncernen have svært ved at klare et exit, hvis man skulle forlade landet under de nuværende forhold.
Uhrenholt-topchef Sune Uhrenholt mener ikke, at virksomheden havde overlevet et russisk exit, hvis det skulle foregå under nuværende forhold i dag. | Foto: PR/Uhrenholt
Uhrenholt-topchef Sune Uhrenholt mener ikke, at virksomheden havde overlevet et russisk exit, hvis det skulle foregå under nuværende forhold i dag. | Foto: PR/Uhrenholt

Flere danske virksomheder står lige nu med svære overvejelser om, hvordan de kommer ud af det russiske marked i en fart. For handelsvirksomheden Uhrenholt i Middelfart er det en velkendt øvelse, som blev afsluttet tilbage i 2019, skriver Avisen Danmark.

Efter store tab i halen på de sanktioner, som fulgte efter Ruslands Krim-annektering i 2014, måtte koncernen opsige 450 ansatte og lukke sine store russiske distributionscentre ned.

Den samlede pris blev på omkring 250 mio. kr., og til avisen siger topchef Sune Uhrenholt, at han godt forstår, at det er en svær beslutning at træffe for andre danske virksomheder, når de skal tage stilling til deres russiske fremtid.

Sune Uhrenholt ved udmærket, hvad der var sket, hvis hans virksomhed selv skulle have trukket sig ud af Rusland under de nuværende forhold.

”Det havde været uoverskueligt. Det havde vi ikke overlevet. Nu ville der slet ikke være nogen aftager i den anden ende. Vi skulle finde nogen, der ville overtage vores distributionscentre, og det ville være umuligt nu. Det gør også, at jeg har sympati med dem, der sidder i saksen lige nu,” siger han.

Derfor forstår han, at nogle virksomheder har tøvet med at træffe beslutningen om at droppe Rusland.

”I mit tilfælde havde det været simpelt, for det havde vi ikke kunnet overleve. Men for de store, som skal tage et kæmpestort tab, sende deres medarbejdere ud i fattigdom og står med kontraktlige forpligtelser, det kan tage et årti at udrede ... den er altså svær,” siger Sune Uhrenholt til Avisen Danmark.

Carlsberg giver efter og forlader Rusland

Carlsbergs russiske exit efterlader tvivl om regningen

Analytiker: Svært for Carlsberg at finde køber til russisk forretning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også