FødevareWatch

Onlinesupermarked tredobler salget og mindsker spildet

Madspildsforretningen Motatos har på dansk jord tredoblet omsætningen af varer det seneste år. Særligt uden for hovedstadsområdet bliver der købt mere ind, viser seneste tal.

Foto: PR / Motatos

Uden at sætte tal på økonomien er der i det seneste år blevet skruet markant op for arbejdet med at sikre varer mod madspild i onlineforretningen Motatos.

Samlet er salget af mad- og forbrugsvarer i det andet leveår i Danmark tredoblet, og i år er i alt 800 ton varer blevet solgt i stedet for at blive kasseret.

”Det bekræfter den tendens, vi netop har set i vores danske Kantar-undersøgelse, hvor hele 57 pct. af de adspurgte svarer, at de ønsker at reducere deres madspild,” siger landechef Kasper Stærk i en meddelelse og fortsætter:

”Nu ser vi frem til at følge udviklingen i 2022, hvor vi har en række nye tiltag på vej, bl.a. vores nye nordiske robotiserede varelager, yderligere markedsekspansion og andre spændende nyheder, som vi glæder os til snart at løfte sløret for.”

Ifølge Motatos er det overraskende i det forgangne år, at der også har været et stort salg af varer uden for Københavnsområdet, som dog igen ligger i top.

Hovedstadsområdet tegner sig således for en tredobling i forhold til året før, mens tallet i Region Midtjylland er øget 3,5 gange med 179,3 ton mad- og dagligvarer mod 51,4 ton året før, fremgår det.

Svensk onlinesupermarked rejser nyt trecifret millionbeløb

Madspildsforretning i minus vil ud på nye markeder

Madspildsforretning klar med egne produkter

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier