FødevareWatch

Danske producentpriser brager i vejret

Virksomheders udgifter går i vejret og det kan ramme forbrugerne. Producentpriserne er steget 33 procent over det seneste år.

Foto: Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix

Virksomhedernes omkostninger er i øjeblikket kraftigt stigende, hvilket især skyldes stigende energipriser.

Et indeks for producentpriserne, der dækker over virksomheders priser på blandt andet råvarer, energi og transport, steg i december 33 pct. sammenlignet med året før. Det er den største stigning nogensinde.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Hos Arbejdernes Landsbank kalder cheføkonom Jeppe Juul Borre tallene opsigtsvækkende.

"Det er fuldstændig svimlende tal for, som går komplet gennem loftet. Der er aldrig før målt så kraftige stigninger," siger han i en skriftlig kommentar, hvor konsekvenserne peges ud.

"Virksomheders hverdag er ganske enkelt blevet markant dyrere, og det er noget, som også de danske forbrugere kan komme til at mærke. Inflationen er allerede steget til det højeste i 13 år. Det her er et udtryk for, at der kan være bredere prisstigninger på vej til danskerne, hvor en større del af forbruget kan blive ramt," lyder det fra Jeppe Juul Borre.

De seneste tal for forbrugerpriserne, der dækker over de varer og tjenester, som man køber, viste en stigning på lidt over tre procent i december.

Stigende energipriser fortsætter med at presse fødevarepriser op

Kageselskab kigger med gru på råvareprisers himmelflugt

Flaskehalse, svulstige strategier og digitale tigerspring i begivenhedsrigt 2021  

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier