FødevareWatch

Ny undersøgelse: Den økologiske vækst mister fart

Ny undersøgelse peger på mindre vækst økologisalg end tidligere. Dermed bliver prognose fra Økologisk Landsforening bekræftet.

Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix.

Efter flere år med stor stigning i salget af økologi i de danske dagligvarebutikker bød 2021 på en mindre vækst. Det viser en ny undersøgelse fra Voxmeter ifølge Dagligvarehandlen.

I undersøgelsen, der blev foretaget i december, svarede 13,5 pct. af forbrugerne, at de havde købt mere økologi i de seneste måneder sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket er det laveste niveau det seneste år.

Dermed bekræftes Økologisk Landsforenings prognose for økologisalget i 2021, der ifølge Dagligvarehandlen lyder således:

"Mens økologien tog et spring på næsten to mia. kr. sidste år, bliver fremgangen halveret til ca. en mia. kr. i både i år og til næste år. I 2021 og 2022 forventer vi en årlig vækst på mellem 5 og 7 pct. Dermed er der udsigt til et økologisk detailsalg nær 17 mia. kr. i 2021 og 18 mia. kr. i 2022."

I 2020 steg økologisalget med 14 pct. og rundede dermed 16 mia. kr. - en stigning fra i 2019, hvor det samlede salg lød på 14,1 mia. kr.

Prognose: Økosalget har kurs mod 18 milliarder kroner

Brug for økologiske brækjern når nye døre skal slås ind i det offentlige

Masser af lokalpolitisk opbakning til flere grønne måltider 

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier