FødevareWatch

Brug for økologiske brækjern når nye døre skal slås ind i det offentlige

VALG 2021: De offentlige køkkener går mange steder forrest med økologi, men i provinsen er der langt til målsætningerne. Det skal prioriteres fra toppen og ikke overlades til de enkelte kommuner, lyder meldingen fra Kost- og Ernæringsforbundet.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Danmark er verdensmester i økologi på en række områder. Men forskellene er store, når man dykker ned i tallene for de offentlige køkkener, hvor flere af de største byer er langt fremme, mens man halter langt efter den nationale målsætning ude i landet.

For at komme videre fra det nuværende økologiske niveau i det offentlige skal der skæres meget hårdere igennem, og økologien skal være en fast del af de offentlige udbud, der ofte sætter retningen. Sådan lyder det fra Kost- og Ernæringsforbundet med 8500 ernæringsprofessionelle medlemmer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier