FødevareWatch

Konglomeratet Kraft Heinz ramt af tilbagegang

Det blev i tredje kvartal kun til en omsætning på 40,5 mia. kr. i den store amerikanske fødevarekoncern, der på toplinjen ikke kunne holde sidste års momentum.

Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix

I modsætning til mange af de øvrige globale koncerner, der i disse dage afleverer regnskabstal, markerer Kraft Heinz-koncernen sig med en tilbagegang i omsætningen i tredje kvartal.

For amerikanernes vedkommende var tilbagegangen på 1,8 pct., og dermed blev den samlede omsætning på 6,32 mia. dollar, eller hvad der svarer til 40,5 mia. kr., skriver Foodbev.

Tilbagegangen til trods har koncernen brugt kvartalsregnskabet til at opjustere forventningerne til det samlede 2021, og man regner nu med et endeligt ebitda-resultat på mere end 6,2 mia. dollar, hvor forventningen hidtil har været på 6,1 mia. dollar. På toplinjen er det forventningen, at der også i de kommende måneder vil være en flad udvikling sammenlignet med sidste år.

I den nederste del af regnskabet blev indtjeningen løftet med 23,2 pct. til samlet 736 mio. dollar. Fremgangen var i sær drevet af en 300 mio. dollar stor nedskrivning, som man foretog i tredje kvartal 2020.

I en regnskabsmeddelelse fremhæver Miguel Patricio, der er øverste Kraft Heinz-chef, at kvartalet er gået bedre end forventet, og at man i yderst volatile markeder har været i stand at udnytte sin driftsmodel og evner til at handle hurtigt.

"Vi tilpasser os effektivt udfordringerne på kort sigt, mens vi transformerer vores forretning og forynger vores ikoniske brands for bedre at kunne betjene forbrugerne på lang sigt. Vi har stadig meget at gøre, men vores momentum er stærkt, og vores strategi omkring at være agile i vores skala virker, og derfor øger vi forventningerne til hele året," siger han.

Danish Crown indgår eksklusiv aftale med Mærsk om fragt til hele verden

Kraft Heinz advarer om at høje fødevarepriser bliver den nye normal

Kraft Heinz overgår forventninger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier