FødevareWatch

Nyt projekt skal kickstarte dansk ærte-eventyr

Med håbet om at kunne erstatte sojabønner købt i udlandet sættes der gang i et nyt projekt, som man håber kan kickstarte et dansk ærte-eventyr.

Foto: Lars Just

Med 12,7 mio. kr. i støtte fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Landbrugsstyrelsen, skydes projektet Klimæpro nu i gang.

Det er et projekt, hvor man som følge af den øgede efterspørgsel på planteproteiner vil forsøge at etablere grundlaget for en dansk ærteproduktion, der kan alternativ til soja og andre bælgfrugter, som i dag impoteres hjem til voksende industri med produktion af kød- og mejeriprodukter.

"Vi vil skabe et bæredygtigt, dansk alternativ til at importere udenlandske bønner og proteiner, fordi vi ser et stort potentiale i markedet og samtidig har dygtige landmænd, der gerne vil være en del af udviklingen inden for plantekost," siger projektleder Mette Damborg Hansen fra landbrugets videns- og innovationshus Seges.

Med i projektet er udover Seges også Nordic Seed, AU Food, Cosucra, Dragsbæk A/S og Food Cluster Thy, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Dryk-stifter jubler over landbrugsaftale: "Nok en lidt bitter pille at sluge inde på Axelborg"

Nestlé går til kamp mod Oatly med ny plantelancering

Rasende iværksætter erkender: Det var vores ansvar

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier