FødevareWatch

Danpo-ejer snupper ny topchef fra Danish Crown

Kyllingekoncernen Scandi Standard har fundet afløseren til Leif Bergvall Hansen, der tidligere på året stoppede som adm. direktør. Den nye direktør har stor erfaring fra kødbranchen og erfaring med at få virksomheder til at vækste, lyder begrundelserne for ansættelsen.

Foto: PR/Scandi Standard

Svenske Jonas Tunestål er ny adm. direktør i Scandi Standard, der en af de største fjerkræproducenter i Norden og ejer af danske Danpo.

Det oplyser den børsnoterede koncern i en pressemeddelelse.

Tunestål er i dag adm. direktør i Danish Crowns svenske selskab KLS Ugglarps, hvor han siden sin tiltrædelse i 2014 ifølge Scandi Standard har mere end fordoblet overskuddet gennem øget effektivitet, organisk vækst og opkøb. Han har også siddet i Danish Crowns koncernledelse.

KLS Ugglarps er Sveriges største slagteri-virksomhed med ca. 1 million svineslagtninger årligt.

"Jeg er begejstret for at slutte mig til Scandi Standard -teamet og bidrage til den videre udvikling af dets stærke markedspositioner i Norden og Irland. Scandi Standard er en interessant virksomhed med høje ambitioner i en spændende værdikæde med masser af muligheder," siger Jonas Tunestål i en pressemeddelelse.

Den midlertidige adm. direktør Otto Drakenberg forbliver i Scandi Standard, ind til Jonas Tunestål tiltræder i virksomheden senest 1. maj 2022.

Otto Drakenberg overtog posten efter, at danske Leif Bergvall Hansen blev afskediget som topchef efter en skandalesag, Agriwatch tidligere har beskrevet.

En erfaren mand fra kødbranchen

Tunestål har stor erfaring fra kødbranchen, efter at have tilbragt hele sin karriere i KLS Ugglarps i en række forskellige stillinger.

Jonas Tunestål er født i 1979 og har en Executive MBA fra Universitetet i Lund.

"Jonas Tunestål passer perfekt til jobbet for at realisere det fulde potentiale i Scandi Standard, da efterspørgslen på kyllingeprodukter stiger. Hans stærke track record med at skabe bæredygtig lønsomhed i et hurtigt voksende miljø, sammen med hans dokumenterede lederevner var to af de ting, der var styrende for vores valg," siger Johan Bygge, bestyrelsesformand i bestyrelsen i pressemeddelsen.

Denne artikel er skrevet af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.

Danpo-ejer forsøger at løfte priser i takt med "stærk inflation"

Svensk kyllingeskandale får norsk kæde til at sige stop

Danpo-ejer under ny beskydning for ringe kyllingevelfærd 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier