FødevareWatch

Kims: Danske kartofler er bedst til chipsproduktion

Når Kims producerer chips, foretækker producenten til enhver tid at bruge danske kartofler.

Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Når man skal producere chips, er den danske kartoffel nu engang den bedste.

Det er budskabet fra den danske chipsproducent Kims, der holder til i Søndersø på Fyn, i en pressemeddelelse.

Hvert år bruger Kims over 16.000 ton kartofler til at producere 50 millioner poser chips.

Langt størstedelen af kartoflerne er danske og stammer blandt andet fra fynske og jyske kartoffelavlere.

Det, fordi Kims med de danske kartofler kan få den nødvendige sprødhed samt et lavt sukkerindhold, der forhindrer chipsene i at blive brankede og mørke.

Oven i det viser undersøgelser ifølge Kims, at de danske forbrugere foretrækker Kims-chips, eftersom det er et dansk brand.

"Flere undersøgelser har vist, at danske forbrugere har en stærk præference for Kims, fordi vi er dansk. Derfor skal vores kartofler i videst mulige omfang være danske, da vi gerne vil anerkende den tillid som forbrugeren har til os som dansk chipsproducent,” siger Anders Hybholt, der er marketingschef for Kims.

Nyt forbrugsmønster hugger millioner hos familieejet kioskgrossist 

Upfood vil redde madspildet fra de danske fødevareproducenter 

Chipshungrende danskere sender omsætningen i rekord hos producent

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier