FødevareWatch

Arla scorer topplacering i palmeolie-rapport

Ifølge en ny rapport fra Verdensnaturfonden, der rangerer 227 virksomheder baseret på deres arbejde med palmeolie, er Arla Foods den bedste danske virksomhed med en 10. plads på ranglisten over verdens virksomheder.

Foto: Carsten Andreasen / Ritzau Scanpix

En ny rapport fra Verdensnaturfonden viser et dystert billede af, at mange virksomheder, heriblandt danske Salling Group, ikke overholder deres løfter om brugen af palmeolie.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Verdensnaturfonden.

På den mere positive side, så rangerer Arla Foods dog højt på listen over virksomheder og deres arbejde med palmeolie. På en 10. plads over de 227 virksomheder, som WWF har undersøgt, optræder det danske mejeri nemlig med en score på 19,91 point ud af 24 mulige.

En god placering er blandt andet baseret på, hvorvidt virksomhederne har styr på, hvor den palmeolie de bruger kommer fra. Samtidig skal virksomheden stille krav til, at deres leverandør også har styr på bæredygtigheden i produktionen.

"Arla er en af solstrålehistorierne i rapporten. På blot et år har de sammen med bare en håndfuld andre virksomheder gjort store fremskridt i deres arbejde med palmeolie og gået fra en midterplacering til top-10. Det kan mange andre virksomheder lære meget af," siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Bo Øksnebjerg tilføjer, at det ikke er palmeolien i sig selv, der er problemet. Det er den skovrydning, som produktionen af palmeolie er skyld i.

På midten af listen finder man den danske afdeling af Coop, der fik en score på 14,6, og Rema 1000, der fik en score på 14,4. Salling Group ligger dog et godt stykke nede af listen på en 110. palds. med en score på 10,7, hvilket bliver defineret som "lagging behind".

Til sammenligning ligger Coops Schweiziske afdeling på førstepladsen over alle virksomheder.

Omstridt palmeolie bruges fortsat i danske detailkæder

Nye krav om ansvarlig handel har kurs mod fødevareklyngen 

Mere fra FødevareWatch

Kommuner fokuserer på mere klimavenlig mad

Ifølge KL’s nyhedsbrev Momentum er klima på dagsordenen for mange kommuner, når der i november er kommunalvalg. Programchef i Concito peger på, at fødevarer er en central del af kommunernes klimaplaner.

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier