FødevareWatch

Amerikansk bank tror ikke på Novozymes-aktie

Bank of America sænker kursmålet på Novozymes-aktien efter tirsdagens kapitalmarkedsdag, så det ligger 15 pct. under børskursen torsdag middag.

Bank of America er stadig ikke fan af Novozymes-aktien oven på tirsdagens kapitalmarkedsdag, hvor ledelsen præsenterede sine 2025-mål.

Enzymproducentens ambition for perioden er en gennemsnitlig årlig organisk vækst på 5 pct. eller mere og en driftsmargin, EBIT, på mindst 26 pct. i 2025.

Meldingerne kommer oven på seks år, hvor Novozymes ikke har levet op til sine mål.

"Novozymes går efter at accelerere væksten med en skarpere kommerciel tilgang, mere fokuseret forskning og udvikling og muligvis flere opkøb," skriver banken ifølge PLX.AI og fortsætter:

"Men selskabet har ikke bevist, at det kan omsætte sine mange muligheder til konkrete og kommercielt succesfulde produkter."

Bank of America gentager anbefalingen "underperform" af Novozymes.

Kursmålet er 380 kr., eller lidt over 15 pct. under børskursen torsdag eftermiddag, hvor Novozymes ligger uændret i 449 kr.

 

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier