FødevareWatch

Chr Hansen taber appelsag om ingredienser til modermælkserstatning

Ingredienskoncernen har tabt en ankesag i den amerikanske handelsdomstol om importforbuddet på datterselskabet Jenneweins ingredienser til brug i modermælkserstatning.

Foto: Adm. direktør i Chr. Hansen Mauricio Gräber. PR/Chr Hansen

Chr. Hansen har tabt en ankesag i den amerikanske handelsdomstol om importforbuddet på datterselskabet Jenneweins ingredienser til brug i modermælkserstatning.

Det skriver Bloomberg News.

Forbuddet begrundes med, at Jenneweins versioner af ingrediensen krænker amerikanske Glycosyns patent, oplyser domstolen.

Anklagen fra Glycosyn, der samarbejder med tyske BASF om nogle ingredienser til modermælkserstatning, lyder, at Jennewein skulle have gjort brug af en patenteret metode til produktion af større mængder human mælkeoligosakkarid (HMO) - mælkesukker.

Chr. Hansen fik i samme ombæring godkendt en ny og alternativ version af den amerikanske handelsdomstol.

Aktien ligger fredag eftermiddag 1,7 pct. lavere i 541,80 kr. på børsen i København

Mere fra FødevareWatch

Æblet - en syrlig, sprød, sydfynsk og lidt for billig specialitet

FEATURE. Frugtsæsonen er i fuld gang, og de danske æbler og pærer plukkes ned til brug i butiksudsalg, most og som ingredienser. Høsten bliver ikke god, og dansk frugt kæmper i disse år en hård kamp, men markedet rummer også muligheder. FødevareWatch har besøgt landets største frugtaktør.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier