FødevareWatch

Nestlé prøver igen: Sender plantebaserede kødalternativer mod den britiske detailhandel

I 2019 prøvede Nestlé at få implementeret sine plantebaserede kødalternativer på det britiske marked, men uden den store succes. En ny serie af produkter skal forsøge at rette op på fiaskoen.

Foto: Denis Balibouse / Ritzau Scanpix

Nestlé brandet Garden Gourmet vil fra slutningen af september være at finde på de britiske supermarkedshylder gennem serien Sensation Range.

Det skriver fødevaregiganten i en pressemeddelelse.

Serien indeholder fire produkter, der skal efterligne hakket oksekød, pølser, burgerbøffer og kyllingefilletter.

"Nestlés britiske afdeling udvider sine tilbud af bæredygtigt, planebaseret mad med produkter i bred vifte af føde- og drikkevarer," skriver Nestlé.

I forvejen findes veganske kødboller i de britiske kølediske, der er lavet af Nestlé.

Måtte opgive det britiske marked  

I 2019 trak Nestlé flere produkter tilbage fra det britiske marked mindre end et år efter de blev lanceret. Dengang var produkterne annonceret som værende et vegetarisk brand. Den formulering er dog udeladt denne gang.

I 2019 lød formuleringen fra Nestlé, at produkterne ikke havde været "så populære som forventet".

Den nye række af produkter, der for tiden bliver lanceret under den plantebaserede kategori af Nestlé, skal ses i sammenhæng med, at fødevareproducenten har en plan om at være Co2-neutral i 2050.

Tidligere på lancerede Nestlé en plantebaseret mælk, der er produceret på ærter. Den populære Kit Kat blev også tidligere på året præsenteret i en ny vegansk version.

Nestle forventer højere inflation i 2022

Nespresso-konkurrent får Brad Pitt som frontmand 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier