FødevareWatch

DF vil pille ved afgifterne på en række fødevarer

Billigere øl, chokolade og kaffe i Danmark skal rykke grænsehandlen tilbage til de danske butikker, mener partiet.

Foto: Martin Lehmann

I et nyt politisk udspil vil Dansk Folkeparti sænke eller afskaffe en afgifter på føde- og drikkevarer for knap 3 mia. kr. årligt.

Det skriver Jydskevestkysten.

Det drejer sig bl.a. om afgiften på chokolade, som partiet vil have afskaffet, samt afgiften på øl som partiet vil have sænket med 23 pct.

Ifølge partiets beregninger vil det betyde, at mere end en million kilo slik og chokolade i stedet vil blive købt i danske butikker, og at det anslås, at 10 millioner færre liter øl vil blive købt i grænsebutikkerne.

"Vi synes jo, at det er lidt skørt, at der hver nat kører lastbiler til grænsen med øl fra Danmark, før de så dagen efter køres tilbage til Danmark i en trailer. Øl, som lige så godt kunne have været købt i danske butikker og have skaffet danske arbejdspladser," siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

Fødevarebosser vil vride hårdere på klimahåndtaget gennem kostrådene

Stor sushikæde køber skattefrit gavekort til 600 ansatte

Antallet af tomatgartnerier er faldet markant: "Den danske tomat er truet" 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier