FødevareWatch

Ny undersøgelse: Greenwashing er populært som aldrig før

En ny rapport viser, at det er nemt for virksomheder at greenwashe plastikprodukter, hvilket mange benytter sig af i høj grad. Grønne interesseorganisation efterspørger bedre lovgivning på området.

Claudia Sick, der er miljøfaglig rådgiver i den grønne interesseorganisation Plastic Change er ikke overrasket over, at et stort antal virksomheder greenwasher. Hun ønsker derfor strammere lovgivning på området. | Foto: Plastic Change/PR

Et markant antal virksomheder greenwasher. Dette er konklusionen i en ny rapport fra den internationale miljø-NGO ECOS (Environmental Coalition on Standards), som har analyseret en række påstande om 82 hverdagsplastikprodukter som tøj, plastikflasker og fødevareemballage.

I rapporten er der særligt fire springende punkter. Den viser, at 75 pct. af de undersøgte påstande var selvfremstillede og ikke verificeret af uafhængige tredjeparter. 49 pct. var potentielt uklare for forbrugerne, da de ikke leverede tilstrækkelig information. 46 pct. var irrelevante for at tackle plastforurening. 26 pct. manglede bevismateriale og blev derfor anset for ikke at være pålidelige.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier