FødevareWatch

Nordjysk virksomhed pasteuriserer ost med UV-lys

Metoden skal erstatte den gamle teknologi, hvor mælken varmes op til mindst 72 grader, nedkøles og derefter er sikker at drikke.

Foto: Joachim Ladefoged/JPA

På Them Andelsmejeri er man begyndt at bruge ultraviolet lys til at eliminere bakterierne i mælken, der senere bliver til ost.

Det skriver DR.

Metoden skal erstatte den gamle pasteuriserings-teknologi, hvor mælken varmes op til mindst 72 grader, nedkøles og derefter er sikker at drikke. Nu kan de høje temperaturer erstattes af UV-lys.

"Fordelen ved UV-lyset er helt klart den mere skånsomme behandling og håndtering sammenlignet med den velkendte metode. Jo mere skånsomt vi kan behandle mælken, jo bedre et resultat får vi i form af smag, struktur, konsistens og holdbarhed," siger Torben Aarris, der er direktør for Them Andelsmejeri.

Det er det nordjyske firma Lyras A/S, der står bag metoden, som bliver brugt på Them Andelsmejeri.

Familieejet mejeri har milliardomsætning

Nordamerikansk ostesalg hiver Chr. Hansens fødevaredivision frem 

Nyt tiltag skal markedsføre bæredygtige fødevarer i udlandet 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier