FødevareWatch

Hansens Is lancerer sommersmag med surdej

Gourmetrestauranten Amass, bageriet Jalm&B og isproducenten Hansens IS er gået sammen om at forvandle 300 kilo overskudsbrød til mere end 15.000 ispinde.

Foto: PR / Hansens Is

Et ny isvariant fra Hansens Is baseret på overskudsbrød af surdej rammer i denne uge Irmas butikker.

Det skriver isproducenten i en pressemeddelelse.

Isen er skabt i samarbejde med bageriet Jalm&B og restauranten Amass og ved netop sidstnævnte vil det fra onsdag også være muligt at købe isen.

"Vi er gået sammen om lave isen med et fælles ønske om at ændre vores nuværende fødevaresystem og udnytte kvalitetsråvarer til sidste skive. Ved at dele viden, samarbejde, lidt kokkesnilde, brød i overskud og et åbensindet ismejeri kan en idé blive til et reelt bidrag til nye cirkulære partnerskaber og fødevarer,” siger Head of innovation and sustainability Martin Marko Hansen fra Jalm&B.

I alt er 300 kilo kasseret brød blevet omdannet til 1000 liter brødsirup, der har erstattet noget af den sirup, der ellers bliver brugt i traditionel flødeis.

"Brødsiruppen erstatter det sukker vi ellers skulle have brugt, hvor vi samtidig bevarer smagen af surdejsbrød og saltet i brødet. Og derfor har givet den navnet Salty Caramel Sourdough," siger Rasmus Eibye Hansen, der er direktør og ejer hos Hansens Is.

Isen består af økologisk mælk fra danske jerseykøer, surdejssirup lavet oå overskuddet af Artisanboller- og brød fra Jalm&B, mørk chokolade fra Friis-Holm Chokolade blandet med tørrede brødkrummer og en kerne af karamel.

Klimaorganisationer kritiserer Danish Crown: "Vi frygter amerikanske tilstande"

Stor sushikæde køber skattefrit gavekort til 600 ansatte

Fiskeopdrætter så bundlinje vokse trods coronaudfordringer 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier