FødevareWatch

Aurion har rejst fem millioner til satsning af plantebaserede produkter

Med henblik på at sikre virksomhedens produktion af bl.a. bælgfrugter er en række investorer nu trådt til med en kapitaltilførsel.

Foto: PR / Aurion

En gruppe investorer herunder Thise Mejeri, venturefonden Planetary Impact Ventures samt nogle af Aurions aktionærer har rejst 5 mio. kr. med henblik på at sikre virksomhedens fremtidige produktion af plantebaserede fødevarer.

Det skriver Aurion i en pressemeddelelse.

Med kapitaltilførslen skal der sættes turbo på produktionen af danskproducerede fødevarer som bælgfrugter, der kan bruges i den danske industri.

"Vi forudser, at danskerne kommer til at spise langt mere danskproduceret plantebaseret kost i fremtiden, end de gør i dag. Men det kræver, at fødevarerne smager godt og har en høj næringsværdi. Med afsæt i Aurions lange historik og fokus på kvalitet er virksomheden perfekt positioneret til at løse denne opgave," siger Thomas Høgenhaven, der er direktør i Planetary Impact Ventures.

Aurion varetager hele forarbejdningsprocessen, og årligt vil virksomheden kunne lave 300-500 ton linser, bønner og ærter om til færdige produkter.

"Den tilførte kapital giver os mulighed for at investere i nyt produktionsudstyr, og derved kan vi sætte turbo på processen og realisere vores strategi hurtigere end vi forventede," siger Aurions direktør Brian Tholstrup Nybo og tilføjer:

"Konkret betyder det, at forbrugerne får mulighed for at få danske plantebaserede fødevarer, og vi kan samtidig understøtte de plantebaserede sundhedstiltag."

Aarstiderne lægger 98 millioner til omsætningen på et enkelt år

Aarstiderne lancerer online købmandsbutik

Coronasalget er så småt ved at udligne sig 

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier