FødevareWatch

Aurion har rejst fem millioner til satsning af plantebaserede produkter

Med henblik på at sikre virksomhedens produktion af bl.a. bælgfrugter er en række investorer nu trådt til med en kapitaltilførsel.

Foto: PR / Aurion

En gruppe investorer herunder Thise Mejeri, venturefonden Planetary Impact Ventures samt nogle af Aurions aktionærer har rejst 5 mio. kr. med henblik på at sikre virksomhedens fremtidige produktion af plantebaserede fødevarer.

Det skriver Aurion i en pressemeddelelse.

Med kapitaltilførslen skal der sættes turbo på produktionen af danskproducerede fødevarer som bælgfrugter, der kan bruges i den danske industri.

"Vi forudser, at danskerne kommer til at spise langt mere danskproduceret plantebaseret kost i fremtiden, end de gør i dag. Men det kræver, at fødevarerne smager godt og har en høj næringsværdi. Med afsæt i Aurions lange historik og fokus på kvalitet er virksomheden perfekt positioneret til at løse denne opgave," siger Thomas Høgenhaven, der er direktør i Planetary Impact Ventures.

Aurion varetager hele forarbejdningsprocessen, og årligt vil virksomheden kunne lave 300-500 ton linser, bønner og ærter om til færdige produkter.

"Den tilførte kapital giver os mulighed for at investere i nyt produktionsudstyr, og derved kan vi sætte turbo på processen og realisere vores strategi hurtigere end vi forventede," siger Aurions direktør Brian Tholstrup Nybo og tilføjer:

"Konkret betyder det, at forbrugerne får mulighed for at få danske plantebaserede fødevarer, og vi kan samtidig understøtte de plantebaserede sundhedstiltag."

Aarstiderne lægger 98 millioner til omsætningen på et enkelt år

Aarstiderne lancerer online købmandsbutik

Coronasalget er så småt ved at udligne sig 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier