FødevareWatch

Direktør for TorvehallerneKBH: De færre gæster fyldte mere i kurven under corona

Selvom spisestederne i store dele af de sidste 18 måneder har været lukkede, har københavnerne alligevel myldret til TorvehallerneKBH.

Foto: PR / Torvehallerne.

Ved TorvehallerneKBH har nedlukningerne i 2020 og 2021 været fyldt med både op- og nedture. Det skyldes primært, at forretningen består af både en detaildel og en spisestadsdel, hvor restriktionerne i store dele af perioden har umuliggjort sidstnævnte.

"Vi har generelt haft en tilbagegang på både kunder og omsætning. Selvom vi består af en kombination af detail og spisestader, har det øgede detailsalg ikke været nok til at opveje for den lavere omsætning hos spisestaderne, der har været ekstra hårdt ramt af coronarestriktionerne," siger Lotte Eiskjær Andersen, der er torvehalschef for TorvehallerneKBH.

I 2009 blev Jeudan bygherre for TorvehallerneKBH, og i dag er de udlejer for stadeholdere, der lejer sig ind i lokalerne og som i 2019 samlet omsatte for 300 mio. kr.

Selvom omsætningen ikke kommer til at nå samme niveau for 2020, var det ifølge Lotte Eiskjær Andersen alligevel et tilfredsstillende år.

"Sammen med stadeholderne har vi haft den fornøjelse at mærke, at rigtig mange københavnere har haft lyst til at komme forbi og støtte lokalt. Samarbejdet og den tætte dialog med stadeholderne har været vigtig. Derfor har vi bl.a. været åbne for at yde henstandsaftaler eller lejerabatter," siger hun.

På trods af gode intentioner og lejerabatter, tvang manglen af kunder i spisestedsafdelingen alligevel to stadeholdere til at lukke i 2020.

Mere salg af fisk og kød

Imens spisestadsafdelingen det sidste halvandet år har haft hårde kår, så det anderledes ud for detailsalget, hvor særligt vintermånederne gik godt. Her er der særligt blevet solgt mere fisk, kød og andre kvalitetsvarer.

"Vi havde et ekstraordinært godt salg til jul og nytår, hvor folk havde lyst til at forkæle sig selv. Den bølge fortsatte ind i forårsmånederne og i januar, februar og marts har vi haft et helt atypisk godt salg," siger Lotte Eiskjær Andersen og fortsætter:

"Vi har kunnet mærke, at københavnerne har efterspurgt gode kvalitetsvarer, og de har valgt at handle og støtte os under COVID-19. Selvom der har været færre kunder, har de lagt mere i kurven, og vi har oplevet, hvordan de har efterspurgt faglig sparring og gode madlavningstips fra vores stadeholdere."

Hun glæder sig over, at de mange detailgæster fortsat kommer til TorvehallerneKBH, samtidig med at sommerturisterne er begyndt at vise sig.

"I 2021 er det gået stille og roligt fremad, og vi oplever nu en kontrolleret genåbning. Der kommer stadig flere og flere kunder, og vi har en forventning til flere danske turister over sommeren. Vi regner med at det bliver en bedre sommer end sidste år, men vi kommer ikke til at nå 2019-niveau."

Der er i alt mellem 60 og 70 stadeholdere, der lejer sig ind ved TorvehallerneKBH. De mange stadholdere har normalt 5,2 mio. besøgende om året.

Turistsæsonen i Sydeuropa luner hos Danish Crowns oksekødsdivision

Nyt tiltag skal markedsføre bæredygtige fødevarer i udlandet

Meyers skal genstartes efter kæmpe nedskrivninger i 2020 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier