FødevareWatch

Aarstiderne lægger 98 millioner til omsætningen på et enkelt år

Sultne danskerne satte sidste år fut under bestillinger af måltidskasser. Nu vil virksomheden også bevæge sig ind på markedet for onlinesalg af dagligvarer.

Foto: PR / Aarstiderne

Væksteksplosioner på top- og bundlinje. Nogenlunde sådan kan man beskrive Aarstidernes regnskab for 2020, hvor sidstnævnte blev fordoblet og endte på 36,9 mio. kr. mod en bundlinje på 13,2 mio. kr. året før.

Samtidig har ivrige coronaindkøbere fået omsætningen til at vokse med 98 mio. kr. i samme periode, der i 2020 landede på 759,8 mio. kr.

"Som for alle andre har corona haft en kæmpe indflydelse på vores forretning i år. Da Danmark lukkede ned, begyndte folk i stor stil at handle varer hos os, og tendensen har fortsat helt ind i efteråret og foråret 2021," siger Annette Hartvig Larsen, der er direktør ved måltidskasseleverandøren, og fortsætter:

"Vi var meget spændte på, om det var muligt at fastholde kunderne, når nedlukningerne var ovre, men det ser ud til at være lykkedes. Vi har gennem hele perioden igangsat initiativer som onlineundervisning, fællesspisning og andet, der skal gøre det sjovt at handle ved os."

Egenkapital endte i 2020 på 63,4 mio. kr.

Online dagligvarehandel

De gode resultater kommer oven på et 2019, hvor måltidskasseleverandøren for første gang i seks år gik tilbage. Det fik dengang direktøren til at tage et alvorligt kig på forretningen, hvor organisationen blev trimmet.

Det var også der, at de første fundamenter til Aarstidernes nye, digitale købmand "Jordens Bedste Købmand" blev støbet.

"Det var i 2020, at vi begyndte at sælge enkeltvarer i beta-versionen, og vi lukkede flere og flere kunder ind. Vi har haft megatravlt, fordi vi skulle teste det på vores mest travle tidspunkt længe. Derfor er vi også på udkig efter nye medarbejdere," siger Annette Hartvig Larsen.

Foruden et fantastisk salg af måltidskasser, der i 2020 steg med hele 20 pct., opdagede Aarstiderne under coronaperioden også, at salget af enkeltvarer var en succes.

"Vi kommer til at have ca. 1000 varenumre, og derfor kalder vi os en købmand og ikke et supermarked. Det er nøje udvalgt kuraterede basisvarer og specialvarer," siger direktøren.

Kamp mod giganterne

Hvordan adskiller den nye onlineforretning fra det dagligvarekoncept, som Aarstiderne tidligere har afprøvet?

"Dengang vi prøvede første gang, havde vi ikke sat den rigtige model op. Nu har vi styr på ting som medlemskab, og at kunderne skal kunne købe for et minimum, hvor vi før kunne opleve, at folk kun bestilte en lakridsstang, og det blev for dyr en levering. Derudover har vi fået flere kræfter som virksomhed, og vi kan endda lave nogle af produkterne selv," siger direktøren.

Den endelige lancering af onlineforretningen bliver i begyndelsen af 2022, men allerede i 2020 og i 2021 har virksomheden afprøvet konceptet. Dermed kommer Aarstiderne til at konkurrere med giganter som Salling Group, Nemlig.com og Coop om at vinde markedsandele på onlinemarkedet.

"Jeg mener, at der stadig er rigtig god plads på onlinemarkedet. Vi insisterer jo på 100 pct. økologiske fødevarer, og inden for nonfood tager vi det bedste, vi kan finde. Vi håber, at vi kan tappe ind i den bæredygtighedsbevidsthed, som kun er blevet større under corona," siger Annette Hartvig Larsen.

Danske tomater er ikke klimavenlige nok til Aarstiderne

Aarstiderne lancerer online købmandsbutik

Venturefond køber op i melproducenten Aurion 

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier