FødevareWatch

Skare Food åbner ny Defco-fabrik i Aarhus: Klar til at angribe

Med opbygningen af hel ny pålægsfabrik i tidligere Tulip-lokaler i Viby gør kødvirksomheden Skare Food klar til trykke endnu hårdere til markedet for kødpålæg med begge varemærker Skare og Defco.

Foto: Torben Salomonsen

Opbygningen af en hel ny Defco-fabrik har været længe undervejs og kostet langt mere end ventet for pålægsselskabet Skare Food.

Siden overtagelsen af den konkursramte konkurrent Defco i 2019 har det været planen at flytte produktionen fra det nordlige Aarhus til forstaden Viby i de tidligere Tulip-bygninger. Efter investeringer på godt 70 mio. kr. i nyt setup står fabrikken nu endelig færdig, og der er kommet fart på produktionen.

For Skare Food-direktør Lars Andersen er trykket på startknappen i pålægsproduktionen kun første skridt i ambitionerne om at flytte selskabets to varemærker Skare og Defco til nye højder.

"Vi har kæmpet en brav kamp, fordi byggeriet har været en tung proces, hvor vi blev ramt af coronaen oveni. Men nu er vi kørende og får mulighed for at tilbyde flere varer og øge vores volumen markant. Fabrikken giver luft til vækst," siger Lars Andersen ovenpå mere end et år, hvor Defco-produktionen har været presset ind i små lokaler på flere lokationer.

Folk vil nemlig gerne betale for godt dansk pålæg

Lars Andersen, adm. direktør, Skare Food

Skal være vækstkatalysator

Nu er der godt 8000 kvadratmeter at boltre sig på med helt nyindrettet pålægsproduktion og yderligere et par tusinde kvadratmeter i baghånden. Målet er en Defco-omsætning på 250 mio. kr. i år, mens Skare-delen tegner sig for omkring 260 mio. kr. På sigt skal der tilsammen omsættes for 650-700 mio. kr.

"Der er benhård konkurrence på pålægsmarkedet, og derfor er hele vores tilgang at lave noget godt pålæg, hvor basis er det danske marked. Folk vil nemlig gerne betale for godt dansk pålæg, men på sigt skal eksporten stå for det halve," siger Lars Andersen.

Mens Defco-fabrikken skal fortsætte med at fokusere på det klassiske pålægsmarked, er Skare Food-brandet med produktion i Christiansfeld gået i flere retninger med forretter og convenienceprodukter til både hjemmemarked og eksport.

"Vi har forskellige segmenter og forskellige kunder, men også sammenfaldende områder. Det handler om at finde synergier, men også kun at ændre det, som giver mening, og derfor beholder vi de to brands fremadrettet," siger Skare Food-direktøren, der understreger vigtigheden af at have flere indgange til markedet og erobre hyldemeter i butikkerne.

Foto: Torben Salomonsen. Adm. direktør Lars Andersen fra Skare Food ser åbningen af ny Defco-fabrik i Aarhus som vigtigt skridt i vækstplaner.
Foto: Torben Salomonsen. Adm. direktør Lars Andersen fra Skare Food ser åbningen af ny Defco-fabrik i Aarhus som vigtigt skridt i vækstplaner.
 

Årtier med pålæg

Skare Food har selv finansieret den nye Defco-fabrik, der også fortsat har et link til de tidligere Defco-ejere i form af familien Czaja, der ejer Viby-bygningerne og har lejet dem ud til Skare Food for de næste 29 år.

Stifteren Knud Czaja startede Defco-produktionen tilbage i 1982, men måtte i 2019 lukke ned og overlade resterne af Defco til konkurrenten Kurt Skare og den tidligere medarbejder Lars Andersen, der i mellemtiden havde opbygget Skare Food til en stor aktør på pålægsmarkedet.

Og i den hårde konkurrence på markedet vil Skare Food slå på to komponenter.

"Vi vinder på kvalitet og på at producere i Danmark. Der er kommet en danskertrend blandt forbrugerne herhjemme, hvor man gerne vil støtte danske produkter, og det har vi fordel af," siger Lars Andersen.

Skare-koncernen skal sælge sig ud af problemerne

Skare Food varmer op til europæisk væksttogt 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier