FødevareWatch

Novo-fond uddeler over 100 millioner til fødevareprojekter

To forskere får millioner i ryggen fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle fremtidens fødevarer.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk Fonden har sendt 366 mio. kr. ud til syv ambitøse forskningsprojekter i programmet Challenge Programme 2021.

På fødevarefronten har fonden valgt at støtte to projekter indenfor temaet Proteiner til fremtidens fødevarer, der til sammen modtager mere end 100 mio. kr., skrives der i en pressemeddelelse.

Projektet Seedfood, der ledes af Marianne Nissen Lund fra Københavns Universitet, har fået en bevilling på 55,9 mio. kr. til at undersøge at udnytte rapsfrø som erstatning for animalsk protein i fødevarer.

Universitetet er også modtager af den anden bevilling med projektet Proferment, der ledes af Dennis Sandris Nielsen. Her er der 56,3 mio. kr. til projektet, der skal undersøge "det enorme potentiale, der ligger i brugen af mikroorganismer til at omdanne almindelige afgrøder som f.eks. havre til fødevarer med kødlignende egenskaber."

Novo-fond spår revolution af dansk fødevareproduktion 

Novo Nordisk Fondens årlige Challenge Programme støtter aktuelle samfundsudfordringer og giver bevillinger på op til 60 mio. kr.

"Projekterne, der er bevilliget penge til, har det til fælles, at de er ambitiøse, nytænkende og frem for alt modige," siger Novo Nordisk Fondens adm. direktør, Mads Krogsgaard Thomsen.

"Emnerne for Challenge Programme 2021 er forbundet med en række højaktuelle problemstillinger, så forskerne bag de respektive projekter har virkelig mulighed for at skabe relevante og værdifulde resultater, som både nu og på sigt kan gøre en forskel for folkesundheden og for vores klode," siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Overblik: Fokus på potentialet for plantebaserede fødevarer

Muld, magt og milliarder: Novo-fondens chef for bæredygtighed tager teten  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier