FødevareWatch

Fond: Fødevaresektorens startups får historisk mange investeringer

Iværksætterselskaber i landbrugs- og fødevaresektoren har fået rekordmange investeringer, lyder det fra Vækstfonden. Seks selskaber har tilsammen fået over 400 mio. kr.

Foto: PRVækstfonden

Der har aldrig blevet spyttet så mange penge i landbrugs- og fødevaresektorens iværksætterselskaber lige nu.

Det siger Vækstfondens direktør Rolf Kjærgaard til Børsen, der har gennemgået fondens tal.

"Der er en masse muligheder samt behov for effektivisering og grøn omstilling i fødevare- og landbrugssektoren, og det er de muligheder, iværksætterne ser og går efter," siger Rolf Kjærgaard til mediet.

Af højdespringerne er de seks selskaber Too Good To Go, Biophero, Simple Feast, Bactolife, Nordetect og Zymoscope, der tilsammen har fået kapitalindsprøjtninger for 433 mio. kr. i løbet af indeværende års første fire måneder.

Ifølge direktøren har iværksætterselskaber gode forhold til at vokse i Danmark, da selskaber som Arla og Danish Crown befinder sig i landet.

I marts kunne AgriWatch beskrive, at Biophero, der vil erstatte kemiske insektmidler i landbruget, rejste over 100 mio. kr. fra DCVC Bio og FMC Ventures.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Dansk madspildsapp topper tysk innovationsliste 

Mere fra FødevareWatch

Tilbud på takeaway skal få unge briter til at blive vaccineret

Den britiske regering har indgået flere partnerskaber med takeaway- og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims for at få rabatordning op at stå. Her kan unge briter få rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til coronavaccine.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier