FødevareWatch

800 restauranter har tilmeldt sig ny gavekortsordning

Ny lovgivning om skattefri gavekort har fået brancheorganisationen DRC til at lancere et landsdækkende gavekort til spise- og drikkeoplevelser henvendt til virksomheder. "Det åbner en paraply over hele branchen," siger ejer af bøfkæden Mash.

Foto: Benjamin Nørskov

I dag rammer cafe- og restaurationsbranchens eget gavekort det danske marked med tilslutning fra mere end 800 danske restauranter, barer, natklubber og hoteller.

Det skriver brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer (DRC) i en pressemeddelelse.

Gavekortet, der har navnet The Host, og henvender sig til virksomheder på baggrund af ny lovgivning om skattefri gavekort til de ansatte. Allerede inden gavekortsalget officielt er åbnet op, har The Host modtaget forudbestillinger på 7 mio. kr.

"Vi har set en massiv og nærmest overvældende interesse fra virksomheder, der gerne vil købe gavekortet til deres medarbejdere. Aldrig har vi oplevet så stor en solidaritet fra erhvervslivet. Det er virkelig hjertevarmende, at så mange har lyst til at støtte op om vores branche," siger Torben Hoffmann Rosenstock, direktør i Danmarks Restauranter og Cafeer om den nye gavekortsløsning.

Samtidig har 800 spisesteder landet over meldt sig til ordningen, og en af dem er bøfkæden Mash.

"Vi er ovenud begejstrede for det nye gavekort – også selvom vi allerede har vores eget. Det skyldes, at corona-tiden har vist os, hvad gavekortet kan. Gennem salg af gavekort har vi virkelig kunne mærke vores gæster, og at de stadig ville os. Med det her gavekort bliver følelsen bare mangedoblet," siger Mikkel Glahn, der er ejer og marketingsdirektør i Mash og fortsætter:

"Det åbner en paraply udover hele branchen og samler ikke kun oplevelsesstederne, men også alle gæsterne, som står forenet i at støtte os."

Oplevelsesgavekortet kan udstedes med et beløb mellem 200 og 1200 kr. og er således i tråd med reglerne for skattefritagelse. Alle restauranter, caféer, barer og overnatningssteder kan tilmelde sig gavekortsordningen.

Belgien genåbner indendørs barer og caféer fra juni

Coronakrise og minkkollaps kostede milliarder af eksportkroner

Vækstfonden skyder millionbeløb i tangproducent  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier