FødevareWatch

Schulstad investerer op til 70 millioner i elektrificering

Brødproducenten Schulstad, der bager 6000 brød i timen, vil barbere CO2-udledningen ned ved at investere i ny eldreven produktion.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I fremtiden skal naturgas og olie erstattes af el på bagelinjen hos friskbrødsproducenten Schulstad.

Til Børsen siger produktions- og logistikdirektør Claus Loft, at man efter en del overvejelser har fundet frem til, at det godt kan lade sig gøre at skifte energiforsyningen til en 30 meter lang tunnelovn ud.

"Jeg gik faktisk og var nervøs for, om linjen i det hele taget kunne elektrificeres. Da vi så fandt ud af, at det kunne lade sig gøre, var udfordringen at få det til at ske på en rentabel måde – typisk får vi ikke godkendt investeringer, hvis tilbagebetalingstiden er over syv år," siger Claus Loft til avisen.

Den forestående investering løber op i 60-70 mio. kr. og forventes tilbagebetalt på 4,3 år, siger han til avisen.

Brødkæmpe forventer ekstra skub på sommersalget

Salgsdirektør er skiftet fra Dagrofa til Schulstad

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier