FødevareWatch

Fødevarestyrelsen udsender supplerende kostråd

De nye klimavenlige kostråd, der er udarbejdet af Fødevarestyrelsen med faglig bistand fra DTU Fødevareinstituttet, bliver nu fulgt op af supplerende råd til gravide, vegetarer og folk over 65 år.

Foto: Thea Grav Rosenberg/Ritzau Scanpix

Gravide, vegetarer og folk over 65 år kan have andre behov end gennemsnitsdanskeren, og derfro udgiver Fødevarestyrelsen nu supplerende kostråd, der har sigte på netop de tre grupper

Nye kostråd skal gøre det nemt at spise klimavenligt

Af en meddelelse fremgår det, at gravide kan have bruge for flere næringsstoffer, end der indgår i de nye klimavenlige kostråd, der blev fremlagt i starten af året. Ligeledes kan man som vegetar, der spiser æg og mejeriprodukter, have brug for at spise flere bælgfrugter og æg, mens personen, der er fyldt 65 år, skal skrue op for proteinerne.

"Alt efter hvor i livet vi er, kan vi have brug for at justere vores madvaner, så vi holder os sunde og raske og får energi til at være aktive. Med afsæt i viden fra DTU Fødevareinstituttet har vi undersøgt de særlige behov, som gravide, vegetarer og personer over 65 år har, og vi udgiver nu tre sæt råd, som supplerer de nye Kostråd vi lancerede tidligere på året," siger kontorchef Anne Pøhl Enevoldsen, Fødevarestyrelsen.

De nye officielle kostråd anbefaler, at danskerne spiser mere klimavenligt, og her scorer vegetarer højt. Men en kost helt uden kød og fisk stiller særlige krav til måltidernes sammensætning.

"Når du undgår kød og fisk, så bør du være mere opmærksom på at sammensætte din mad, så du får alle de proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, du har brug for," siger Anne Pøhl Enevoldsen.

Radikale vil kaste milliarder i plantebaseret kost

Prehn: "Vi har lagt mærke til, at Netto har gjort noget lidt enestående"

Rapport: Nye kostråd kan spare samfundet for milliarder

Mere fra FødevareWatch

Storfisker lider milliontab

Efter flere år med overskud fik den nordjyske storfisker Gullak Arngrimsson i 2020 underskud i GTM Holding ApS, der ejer Rederiet Ruth. Storfiskeren ejer fiskekvoter for 730 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier