FødevareWatch

Organisation ønsker flere restriktioner fjernet

I hotel- og restaurationsorganisationen Horesta er der tilfredshed med nattens genåbningsaftale, men som altid er der stadig noget tilbage på ønskelisten.

Foto: ANGELA WEISS/AFP/Ritzau Scanpix

I brancheorganisationen Horesta er der tilfredshed at spore, efter at der natten til tirsdag blev indgået en politisk aftale om genåbning af samfundet.

Nattens politiske aftale betød bl.a. farvel til det omstridte krav om forhåndsbooking af restaurantbesøg, og at kvadratmeterkravet for messer justeres ned til fire, så det svarer til kravet i detailhandlen.

Tilfredsheden flankeres dog af ønsker om at få fjernet en række af de restriktioner, som turisme- og oplevelseserhvervet er underlagt, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Vores erhverv består af professionelle virksomheder, som er vant til at håndtere og styre gæstetrafik og sætte sikkerheden højt. Det giver ingen mening, at de både skal være underlagt krav om coronapas og samtidig en stribe af restriktioner," siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i Horesta.

Ifølge organisationen spænder coronarestriktionerne stadig ben for mange aktiviteter i turist- og oplevelseserhvervet, enten fordi virksomhederne fortsat er nedlukkede, eller fordi restriktionerne forhindrer, at der kan komme tilstrækkelig økonomi i forretningen.

"De hårde restriktioner gør det umuligt for os at få gang i omsætningen igen, og når regeringens eksperter samtidig lægger op til at udfase hjælpepakkerne fra den 1. juli, smider man store dele af erhvervet ud i det fri uden faldskærm. Det er urimeligt at forvente eller forlange, at vores medlemsvirksomheder skal kunne overleve på egen hånd, når staten lægger så store begrænsninger på driften," siger Kirsten Munch.

Aftale ligner dødsstød til store festivaler til sommer

Ny genåbningsaftale vedtaget: Omstridt 30-minutters-regel sløjfes fra torsdag

Johnson & Johnson-vaccine tages ud af vaccineplan

Mere fra FødevareWatch

Arla vinder klagesag om greenwashing

Fødevarestyrelsen har frikendt mælkeproducenten Arla i anklage om greenwashing. Foreningen bag klagen kalder afgørelsen "skuffende" og trist for forbrugerne.  

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby

Tre restauranter i Skagen har valgt at lukke, fordi deres personale er ramt af smitte med coronavirus efter en af årets travleste turistuger i byen. Der kan endnu ikke aflæses en generel smittestigning i SSI's tal, men en ekspert opfordrer til at holde øje med smittesituationen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier