FødevareWatch

Brasiliansk kødgigant sætter kurs mod børsen i USA

Den brasilianske kødkoncern JBS, der sidste år omsatte for mere end 300 mia. kr., vil bruge medvind i salget og på børsmarkederne til en snarlig notering af de amerikanske aktiviteter.

Foto: Paulo Whitaker/REUTERS / Ritzau Scanpix

Med en omsætning, der i 2020 voksede med massive 32 pct. og nåede hele 52,3 mia. dollar har brasilanske JBS lagt mere end blot en skolængdes afstand til kødskandale, der i 2017 var lige ved at vælte hele koncernen.

På ryggen af et år, der ligeledes medførte en fremgang i indtjeningen på 49 pct., som i alt nåede 5,6 mia. dollar, har JBS kig på, om ikke det er ved at være tid til en børsnotering i USA, skriver Forbes.

Den amerikanske børsnotering er oplagt af to årsager, skriver mediet. For det første vil det være nemt og billigt at benytte sig af en såkaldt Spac-notering, hvor man køber en børsskal, for derigennem at kunne lade sig notere i et hedt børsmarkederne. For det andet har JBS i det seneste år set omsætningen i netop USA runde massive 40 mia. dollar, og dermed udgør det marked langt hovedparten i koncernen.

I forbindelse med regnskabet i sidste måned sagde topchef Gilberto Tomazoni ifølge Forbes:

"Det er ikke spørgsmål om, hvorvidt vi skal børsnoteres i USA, det er i højere grad et spørgsmål om hvornår."

Det er ikke første gang, at JBS overvejer en børsnotering i USA. Tilbage i 2019 gik overvejelserne på en notering af selskabets internationale aktiviteter.

Danish Crown-konkurrent opkøber stor europæisk producent af kødalternativer

Brasiliansk kødkæmpe runder 300 milliarder i omsætning

Danish Crown vil præge brasiliansk kødmarked med dialog – Greenpeace kalder det naivt 

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier