FødevareWatch

Innovationsfonden investerer millionbeløb i planteprojekt

Et nyt projekt skal hjælpe Danmark på vej med den grønne omstilling ved at koble fødevarer og madspild sammen.

Foto: Innovationsfonden / PR

Innovationsfonden har investeret omkring 8 mio. kr. i et nyt projekt kaldet Plantpro, der skal hjælpe Danmark med at udbrede omstillingen til planterig kost, mindre madspild og grøn fødevareinnovation.

Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

”Den grønne omstilling kan ikke nås uden at forbrugerne er med på rejsen. Tekniske innovationer kan ikke slå igennem, uden at forbrugerne også er åbne over for nye produkter og en ny adfærd i hverdagen,” siger Jessica Aschemann-Witzel, der er professor ved Aarhus Universitet og koordinator på Plantpro.

Projektet skal samle iværksættere, store virksomheder og interesseorganisationer til at koble flere grønne områder sammen, som ”ellers ikke er blevet sammentænkt,” siger Jessica Aschemann-Witzel.

Det er første gang, at Innovationsfonden støtter et projekt, som har fokus på både forbrugeradfærd, plantebaserede fødevarer og reduktion af madspild.

Projektet skal vare i tre år og har et samlet budget på 13 mio. kr.

Frokostfirma genopstår i nyt setup sammen med Cofoco-ejer

Fransk insektfarm køber op i hollandsk melormeproducent 

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier