FødevareWatch

Dansk andefrontmand ramt af fugleinfluenza

Martin Daasbjerg, der tidligere har stået i spidsen for virksomheden Dansk And, må aflive 18.000 ænder og gæslinger efter fund af fugleinfluenza i sin fjerkræproduktion.

Foto: Colourbox

Trukket ud over mange års kalendere har 69-årige Martin Daasbjerg i årenes løb håndteret mange store udfordringer i sit hverv som andeproducent og virksomhedsejer.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Struer er den tidligere ejer af virksomheden Dansk And senest blevet ramt af fugleinfluenza i sin store fjerkræproduktion, og som følge heraf skal 18.000 ænder og gæslinger aflives.

"Jeg har holdt mig væk det seneste døgn, for jeg har været for berørt af situationen, og jeg skal helt sikkert ikke være på stedet, når de sidste fugle skal aflives," siger Martin Daasbjerg til avisen.

Sideløbende med den store nødslagtning i sin egen produktion var Martin Daasbjerg tirsdag med til at beslutte konkursbegæring af andeslagteriet Dan Duck i Struer, hvor 40 medarbejdere blev opsagt.

Martin Daasbjerg ejer 25 pct. af selskabet DD Drift, som står for slagtningen af ænder for selskabet Dan Duck.

Læs mere her:

Jysk andeslagteri lukker - 40 mister jobbet 

Mere fra FødevareWatch

Tilbud på takeaway skal få unge briter til at blive vaccineret

Den britiske regering har indgået flere partnerskaber med takeaway- og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims for at få rabatordning op at stå. Her kan unge briter få rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til coronavaccine.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier