FødevareWatch

Danones salg falder - men venter fremgang fra nu af

Efter fald i årets tre første måneder regner fødevarekæmpen fra Frankrig med medvind i den kommende tid.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / Ritzau Scanpix

Den franske fødevarekæmpe Danone har lagt den værste tid bag sig med modvind fra coronapandemien, og venter nu, at tiden med salgsvækst atter vil komme.

Men i årets tre første måneder er salget faldet med 9,4 pct., viser regnskabet for første kvartal.

Omsætningen landede på 5,66 mia. euro mod ventet 5,64 mia. euro af analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Sidste år lød omsætningen på 6,2 mia. euro.

Like-for-like væksten faldt med 3,3 pct. i første kvartal, hvilket var på linje med analytikernes forventninger.

"Vi venter fortsat en tilbagevenden til vækst i like-for-like salget i andet kvartal. Og vi ser en pæn vækst i andet halvår af 2021," siger Veronique Penchienati-Bosetta, der er midlertidig chef for fødevaregiganten.

Vanddivisionens sammenlignelige nettosalg gik i første kvartal tilbage med 11,6 pct., mens den mælke- og plantebaserede del af forretningen steg med 1,6 pct.

Danone meddelte i begyndelsen af marts planer om at splitte rollen som bestyrelsesformand og administrerende direktør op efter investorpres. Koncernen leder fortsat efter en ny direktør, og et eksternt firma er blevet sat på opgaven, oplyser Danone i regnskabet.

Fødevarekæmpen holder fast i de tidligere udmeldte forventninger om en positiv like-for-like vækst i andet kvartal, og en driftsmargin på line med den i 2020.

"På trods af de kortsigtede usikkerheder (på grund af corona, red.) så ventes en delvis genåbning i andet halvår i takt med, at vaccinationsudrulningen fortsætter," skriver Danone i regnskabet.

Danone, der er kunde hos danske Chr. Hansen, har blandt andet brand som Evian og Actimel i sit varelager.

Danone-topchef stryger helt ud efter investorpres

Arla gav konkurrent baghjul: "En spand koldt vand i hovedet for selskabets ejere"

Danone stiger på nyhed om ny direktør

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier