FødevareWatch

Kina importerede over en million ton kød i marts

Den asiatiske stormagts behov for protein betyder fortsat skyhøje importtal. I marts importerede Kina så meget kød, at det ifølge analytiker sandsynligvis er rekord for en enkelt måned.

Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix

Der blev importeret 1,02 mio. ton kød i marts måned i Kina ifølge toldmyndigheder. Mængden er den højeste for en enkelt måned minimum siden januar 2020.

Det skriver Reuters.

Kina viser dermed fortsat, at landet har et massivt behov for kød ude fra til at fylde sine lagre op. Importtallet steg med 11,4 pct. sammenlignet med marts 2020, hvor tallet lød på 919.000 ton.

Ifølge Chenjun Pan, der er analytiker i Rabobank, slår importen i marts 2021 sandsynligvis rekord for, hvor meget kød landet har importeret i en enkelt måned.

Analytikeren påpeger, at det viser, at der i markedet forventes fortsat mangel på kød i Kinas reserver efter nye udbrud af afrikansk svinepest over vinteren.

"Folk troede også, at pandemien var ovre, men det var den ikke," siger hun ifølge Reuters og understreger, at efterspørgslen ikke har været så stærk som forventet.

Danish Crown meldte i slutningen af marts ud, at det danske andelsselskab forventer at slå nye rekorder for, hvor meget svinekød koncernen kan sende til Kina i 2021.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, AgriWatch.)

Norsk fiskeeksport slår rekord for salget i marts

Svineeksport til Kina reddede samlede fødevareeksport 

Dansk eksportlokomotiv øger farten 

Mere fra FødevareWatch

Hastighed og lokale produkter skal give Gorillas succes på det danske marked

INTERVIEW: Fredag varslede tyske Gorillas sit indtog på markedet for levering af dagligvarer i Danmark. I et interview med FødevareWatch sætter selskabets nordiske chef ord på ambitionerne, som ikke går på at kapre markedsandele – og er mere optaget af "revolutionere forbrugeres traditionelle fødevareindkøb".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier