FødevareWatch

Restauranter kritiserer coronapas som en del af genåbningen

Mandag aften blev en politisk plan for genåbningen fastlagt. Organisation bag restauranter, caféer og hoteller er dog ærgerlige over udsigten til at skulle tjekke et kommende coronapas.

Foto: Leonhard Foeger/ Ritzau Scanpix

I slutningen af april kan danskerne igen sætte sig på en fortovscafé eller restaurant, hvis man kan fremvise en negativ test eller et coronapas.

Men i restaurationsbranchen er man skeptisk over udsigten for genåbningsplanen, skriver Finans.

"Hvordan skal vi håndtere det? Vi skal have en dagligdag til at fungere, og når vi lige pludselig skal til at agere en form for myndighed og bede alle, der kommer ind ad døren, om at fremvise et pas, vil det påføre os ekstra administration," siger medindehaver af tre restauranter i Silkeborg, Jesper Niebuhr.

Brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, deler samme bekymring i en pressemeddelelse.

"Efter et år med nedlukninger og ekstrem lav omsætning har vores erhverv et meget stort behov for at komme i gang med at tjene penge. Kravet om et coronapas er et skridt i den stik modsatte retning," siger adm. direktør i Horesta, Katia K. Østergaard.

Hun uddyber, at kravet om coronapas kommer oven i de restriktioner, der allerede eksisterer med forsamlingsforbud, afstandskrav og tidlig lukketid, som alle sammen øger presset på branchen.

Bred genåbningsaftale giver erhvervslivet håb: "Nu lysner det forude"

Danmark åbner når alle over 50 år er vaccineret

Anbefalinger til større arrangementer kommer i midten af april 

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier