FødevareWatch

Meyers Kantiner vil være klimaneutral i 2025

Meyers vil lede kantine- og cateringbranchen med en ny bæredygtighedsstrategi, der skal gøre hele branchen klimaneutral inden årtiets udgang.

Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix

Til maj udruller Meyers en ny bæredygtighedsstrategi der skal sikre, at der bliver udledt halvt så meget CO2 i cateringbranchen i 2030. Selv vil Meyers være CO2-neutral i 2025. Det skriver Børsen.

Det er blandt andet en ny CO2-måler, som skal hjælpe omstillingen på vej. Værktøjet kan måle klimaaftrykket på hver enkelt grøntsag kokkene bruger i køkkenet, hedder det.

Udover en CO2-måler skal Meyers knapt 100 kantiner og køkkener levere månedlige CO2-rapporter til hovedkontoret. Kokkene skal ifølge Meyers' hjemmeside desuden uddannes i at lave mere klimavenlige retter, og køkkenchefernes bonusser vil være delvis bundet op på mængden af grøntsager, de serverer for de cirka 40.000 gæster hver dag.

"Idéen har hele tiden været et grøntsagsbaseret køkken, der ikke er en afstraffelse i munden. Så går folk også mindre op i, hvor mange gram kød de putter i kæften. Og vi er siden rykket ind på et business to business-marked, hvor vi oplever stigende efterspørgsel på at kunne opgøre klimabelastning," siger grundlægger Claus Meyer til Børsen.

Tidligere har FødevareWatch skrevet, at en af konkurrenterne til Meyers, Cheval Blanc, ligeledes har udviklet en CO2-måler, der skal hjælpe med at illustrere, hvordan kantinekoncernen kan reducere sit klimaaftryk.

"Vores kunder har været meget fokuseret på fremtiden. De har ikke slækket på deres forventninger til, at vi skal nedbringe madspildet og CO2-aftrykket," sagde Claus Tingstrøm, adm. direktør i Cheval Blanc, tidligere på måneden.

Cheval Blanc vinder trecifret millionudbud 

Meyers får stor kantineordre

Kantinedirektør: Industrien bliver mindre efter udfordrende år 

Mere fra FødevareWatch

Tilbud på takeaway skal få unge briter til at blive vaccineret

Den britiske regering har indgået flere partnerskaber med takeaway- og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims for at få rabatordning op at stå. Her kan unge briter få rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til coronavaccine.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier