FødevareWatch

Fra Biden til Bornholm: Våbenhvile på straftold kan booste dansk fødevareeksport

Mere dansk mad på gaflen i USA. Aftalen om fire måneders suspension af handelskrigen mellem EU og USA kan gavne dansk fødevareeksport, melder handelschef. Bornholms Andelsmejeri har været hårdt ramt og jubler derfor over meldingen.

De europæiske oste har haft modvind i USA den seneste tid med straftold på 25 pct. lagt oveni en række specialoste, også dem fra Bornholm. Nu løsner det måske med pause i toldstriden mellem EU og USA. | Foto: Kevin Fogarty/Reuters/Ritzau Scanpix

Forleden rakte USA og EU hænderne ud mod hinanden som pausesignal i langtrukken handelsstrid, hvor præsident Joe Biden nu søger at genopbygge forholdet.

De næste fire måneder er der våbenhvile til at søge mod mere varige aftaler i den konflikt, der begyndte som et opgør om statsstøtte til flyproducenter, men endte med straftold på blandt andet fødevarer på tværs af Atlanten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier