FødevareWatch

Ægkæmpe går tilbage i udfordrende år

Ægkoncernen Danæg har i 2020 set både omsætning og indtjening gå tilbage som følge af stilstanden i foodservice-sektoren.

Foto: Annika Byrde

Med covid-19 som den helt store og mørke sky har Danæg-koncernen offentliggjort en regnskabsmeddelse med de vigtigste tal for 2020.

Med nedgang i foodservice-markedet og generel hård konkurrence som de to største argumenter er det blevet til tilbagegang på både top og bund.

Omsætningen dalede med godt 200 mio. kr. til 1,1 mia. kr., mens resultatet før skat blev reduceret med 15 mio. kr. til 26 mio. kr.

"År 2020 har været krævende for alle aktører i fødevarebranchen, herunder også ægbranchen. Derfor realiserer vi ikke det forventede resultat for året, men set i lyset af både covid-19 pandemien og priskonkurrencen på det skandinaviske marked, ser vi alligevel resultatet som acceptabelt," udtaler koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen.

"Generelt har vi set en stigning i salget til detailkunder, hvilket dog langt fra har kunnet opveje de meget negative effekter, COVID-19 pandemien har haft på både foodservice-sektoren og på en række af vores eksportmarkeder," tilføjer han.

Det endelige resultat blev på 21 mio. kr. mod 23 mio. kr. i 2019.

Om udfordringerne i 2020 hedder det uddybende, at der har været en overforsyning af æg i Sverige, og at det har medført et betydeligt pres på markedet, men at det siden har ændret sig.

"Det var ventet, at denne ubalance på markedet ville fortsætte ind i 2021, men med et svensk marked, som i januar blev hårdt ramt af fugleinfluenza, ser det svenske marked nu ind i den modsatte situation med et lavere udbud af svenske æg i forhold til efterspørgslen. Kombineret med de fortsatte påvirkninger fra COVID-19 pandemien, ser ægbranchen således ind i endnu et spændende og turbulent år," siger Jann Dollerup Vig Jensen.

I sidste uge meddelte koncernen, at man havde overtaget den resterende del af den finske samarbejdspartner Munax OY, der et pakkeri og produktselskab. Den overtagelse kan ifølge direktøren hjælpe Danæg til at stå stærkere i konkurrencen på det nordiske marked.

Danæg kæmper herhjemme med Dava Foods og den nye aktør Stjerneæg om levering af æg til såvel detailsektor som foodservice-sektoren. Danæg beskæftiger ifølge meddelelsen 244 medarbejdere.

Danæg overtager finsk partner DLG-formand overtager bestyrelsespost i ægkoncern Ny ægproducent rykker ind på industri- og cateringmarkedet 

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier