FødevareWatch

Københavnske planteslagtere vil sætte sig på farsen

Som noget helt nyt er iværksættervirksomheden Planteslagterne klar med et plantebaseret produkt, der skal gøre sig i konkurrencen med det hakkede kød fra slagterierne.

Foto: PR / Planteslagterne

Danskernes interesse for plantebaseret og klimavenlig kost stiger, og det samme gør antallet af producenter, som forsøger at få del i opturen.

Hos de københavnske iværksættere i Planteslagterne har man siden 2018 arbejdet i forskellige retninger og introduceret produkter som Rødbedebøffer, Belugaboller, Dilddeller og Dunser.

Nu er man så klar med det første såkaldte semi-convenience produkt, som skal konkurrere med alternativerne til hakket kød og i stor stil også de danske slagterier.

"Vi har en ambition om at overtage slagteriernes kødhakkere én for én i takt med, at folk finder endnu større madglæde i plantebaserede måltider," udtaler medstifter af Planteslagterne Henrik Have Christensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

Tidligere har iværksættervirksomheden Planteslagterne haft held med at pitche sine produkter for Irma. Her er det Henrik Have (tv), som sammen kokken Emil William Götze og Emil Andersen (th) har stiftet Planteslagterne. | Foto: PR / Planteslagterne
Tidligere har iværksættervirksomheden Planteslagterne haft held med at pitche sine produkter for Irma. Her er det Henrik Have (tv), som sammen kokken Emil William Götze og Emil Andersen (th) har stiftet Planteslagterne. | Foto: PR / Planteslagterne

"Vi er at finde i en lang række butikker allerede, så en stor produktion er vigtig, og det giver god mening i den grønne dagsorden at genbruge slagteriernes produktionsfaciliteter og ikke mindst have glæde af medarbejdernes håndværk. Nu skal Plantefarsen ud og bide de eksisterende plantefars-produkter i knæhaserne og vise, at det kan lykkes at skabe en fuldstændig ærlig og gennemskuelig fars uden dikkedarer."

Det har taget fem måneder at udvikle farsen, som er uden tilsætningsstoffer eller e-numre, og Plantefarsen er netop landet i butikker som Superbrugsen, Irma og Kvickly.

"Det er første gang, vi kaster os ud i at lave et produkt, som folk selv skal lave færdig derhjemme. Derfor er vi gået meget op i, at farsen tager sig ordentligt og appetitligt ud, og at holdbarheden er på plads, selvom vi ikke har nogen som helst tilsætningsstoffer i farsen. Det er den første plantefars på markedet, der er formbar, så du kan lave plante-hakkebøffer eller plante-kødboller af den, som ikke er baseret på soja- eller ærteprotein," tilføjer Henrik Have Christensen.

I løbet af de kommende måneder retter Planteslagterne sigtekornet mod det tyske marked, hvor man som tidligere fortalt gerne vil ind.

Produktionen af de mange varianter fra Planteslagteren varetages i dag af fødevarevirksomhederne Lepo og Madsynergi, men sådan er det ikke sikkert, at det bliver ved med at være, har medstifteren ligeledes tidligere berettet: Planteslagtere vil firedoble produktion i 2021

Hanegal-projekt får del i støttemillioner

Irma forsøger sig igen med en jagt på nye producenter 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier