FødevareWatch

Ketchupkæmpe løftes af interesse fra Big Short-investor

Kraft Heinz har torsdag været oppe i sit højeste niveau i to år.

Også onsdag gik Kraft Heinz i vejret med 4,7 pct., og aktien er nu steget knap 12 pct. siden nytår. | Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Den traditionsrige fødevareproducent Kraft Heinz, nok mest kendt for sin ketchup og sin sennep, stiger igen torsdag med 4,7 pct. til 38,75 dollar og forlænger dermed onsdagens fremgang - selv om aktiemarkedet hænger i bremsen.

Kraft Heinz har dermed torsdag været oppe i sit højeste niveau i to år.

Den positive stemning skyldes nyheden onsdag om, at Scion Asset Management i fjerde kvartal købte yderligere 5897 optionskontrakter på Kraft Heinz til en værdi af 20 mio. dollar, og dermed har udbygget sit sats på, at koncernens aktie vil stige i kurs.

Scion drives af Michael Burry, som blev berømt for i "The Big Short" at forudsige finanskrisen - og tjene stort på at spekulere i nedturen.

Scions investering i call-optioner giver fonden ret til at købe aktier i Kraft Heinz til en aftalt pris, og hvis aktien i mellemtiden er steget over det niveau, kan Scion høste en gevinst på det.

Også onsdag gik Kraft Heinz i vejret med 4,7 pct., og aktien er nu steget knap 12 pct. siden nytår.

Trods stigningerne i 2021 er ketchupkæmpens aktie stadig langt fra sin alletiders lukketop i 96,65 dollar for præcis tre år siden. Kraft Heinz har nemlig de senere år været ramt af opbremsning i salgsvæksten i flere af sine store mærkevarer, hvilket også har medført store nedskrivninger af goodwill-værdien i de forskellige brands.

Kraft Heinz løfter omsætning og sælger nøddeselskab fra 

Ketchupkæmpe leverer bedre end analytikerne havde ventet 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier