FødevareWatch

Aftale om fødevaresikkerhed mellem EU og Storbritannien er på bordet

EU-Kommissionen arbejder på at lave fælles politik omkring dyrevelfærd og fødevaresikkerhed mellem EU og Storbritannien, siger vicepræsident.

(ILLUSTRATION) | Foto: Annika Byrde

En fælles politik mellem Storbritannien og EU vedrørende dyrevelfærd og fødevaresikkerhed vil gøre det væsentligt nemmere at eksportere britiske fødevarer til fastlandet Europa.

Det siger EU-Kommissionens vicepræsident Maroš Šefčovič i et interview til irske RTÉ ifølge Politico, der fortæller, at en aftale stadig er et tema.

Emnet er kommet op, efter det nordirske parti Alliance Party vil have en aftale på plads, så kontrollen ved grænserne kan komme til livs.

Storbritannien har tidligere afvist en sådan aftale, da det fortsat ville binde landet til EU's politik på området. Nu siger den konservative politiker Michael Gove, at en aftale på området kan "være vejen frem".

Maroš Šefčovič beskriver samarbejdet med Storbritannien som løsningsorienteret og vil nu søge dialogen med de mennesker, som mærker den direkte effekt af handlen mellem de to parter.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Storbritannien rummer stort potentiale for dansk pizzatopping og konserves 

Halvdelen af britiske eksportører døjer med brexit-aftale 

Rejserestriktioner rammer danske eksportvirksomheder 

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier