FødevareWatch

3F åbner for genforhandling med Jensens Bøfhus

Fagforeningen kommer med et bud på en mulig løsning, hvor de ansatte i bøfkæden igen kan få løn. Det har ellers ikke været tilfældet siden jul.

Foto: Finn Frandsen

Konflikten om overenskomst i Jensens Bøfhus har siden jul betydet, at ansatte i kæden ikke har fået løn. Nu åbner fagforeningen 3F dog for endnu en runde ved forhandlingsbordet.

Det skriver Berlingske.

Stridighederne mellem de to parter har stået på i knap et år, og de har bl.a. betydet, at bøfkæden ikke har modtaget lønkompensation, da de har været i konflikt med 3F.

Da medarbejdere blev varslet fyret i december grundet den nuværende nedlukning, valgte ca. 130 af dem istedet at gå på ulønnet orlov. I et skriftligt svar til avisen skriver 3F, at en man vælger at træde til forhandlingsbordet igen - og dermed give bøfkæden mulighed for lønkompensation - hvis de ansatte kommer tilbage på arbejde.

"(..) Hvis vi nulstiller konflikten - og det skal gavne medarbejderne - er det vigtigt, at vi aftaler med arbejdsgiver, at de unge kommer tilbage på arbejde. Ellers får de ingen løn og virksomheden ingen lønkompensation - og så er vi lige vidt. Så det kræver en aftale," skriver Tina Møller Madsen, der er gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Restaurantkæder har fået over 60 millioner – uden udsigt til genåbning

Erhvervsfolk skyder millionbeløb i Jensens Bøfhus

Endnu en fyringsrunde hos bøfhuset: Medarbejdere tilbyder "redningsplanke" 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier