FødevareWatch

3F åbner for genforhandling med Jensens Bøfhus

Fagforeningen kommer med et bud på en mulig løsning, hvor de ansatte i bøfkæden igen kan få løn. Det har ellers ikke været tilfældet siden jul.

Foto: Finn Frandsen

Konflikten om overenskomst i Jensens Bøfhus har siden jul betydet, at ansatte i kæden ikke har fået løn. Nu åbner fagforeningen 3F dog for endnu en runde ved forhandlingsbordet.

Det skriver Berlingske.

Stridighederne mellem de to parter har stået på i knap et år, og de har bl.a. betydet, at bøfkæden ikke har modtaget lønkompensation, da de har været i konflikt med 3F.

Da medarbejdere blev varslet fyret i december grundet den nuværende nedlukning, valgte ca. 130 af dem istedet at gå på ulønnet orlov. I et skriftligt svar til avisen skriver 3F, at en man vælger at træde til forhandlingsbordet igen - og dermed give bøfkæden mulighed for lønkompensation - hvis de ansatte kommer tilbage på arbejde.

"(..) Hvis vi nulstiller konflikten - og det skal gavne medarbejderne - er det vigtigt, at vi aftaler med arbejdsgiver, at de unge kommer tilbage på arbejde. Ellers får de ingen løn og virksomheden ingen lønkompensation - og så er vi lige vidt. Så det kræver en aftale," skriver Tina Møller Madsen, der er gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Restaurantkæder har fået over 60 millioner – uden udsigt til genåbning

Erhvervsfolk skyder millionbeløb i Jensens Bøfhus

Endnu en fyringsrunde hos bøfhuset: Medarbejdere tilbyder "redningsplanke" 

Mere fra FødevareWatch

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby

Tre restauranter i Skagen har valgt at lukke, fordi deres personale er ramt af smitte med coronavirus efter en af årets travleste turistuger i byen. Der kan endnu ikke aflæses en generel smittestigning i SSI's tal, men en ekspert opfordrer til at holde øje med smittesituationen.

Freshland lander sit første overskud i coronaår

Frugtkasse-selskabet Freshland har sidste år 13-doblet sin omsætning. Det er især coronapandemien, der har haft en positiv effekt, ligesom flere forbrugeres bevidsthed har ændret sig, lyder det fra selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier