FødevareWatch

Nestlé er sagsøgt i sag om slaveri og børnearbejde

Otte børn har sagsøgt chokoladeproducenten Nestlé med beskyldninger om brug af børnearbejde. Selskabet har tidligere været i en lignende sag.

Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Schweiziske Nestlé er havnet i en sag om slaveri og børnearbejde.

Otte børn fra Mali har sammen med den amerikanske menneskerettighedsorganisation IRAdvocates sagsøgt flere chokoladeproducenter herunder Nestlé, Mars og Hershey for at have tvunget børnene til at arbejde uden løn på kakaoplantager. Det skriver Finans, der refererer The Guardian.

Det er ikke første gang, at Nestlé bliver anklaget for brugen af børnearbejde, ligesom selskabet har været beskyldt for at ødelægge regnskov gennem ulovlige palmeolieplantager.

I en kommentar til den britiske avis The Guardian siger Nestlé, at børnearbejde er uacceptabelt og stider imod alt, hvad virksomheden står for.

"Nestlé har eksplicit politik imod børnearbejde og er urokkelig i vores dedikation til at afslutte det. Vi er fortsat forpligtede til at bekæmpe børnearbejde inden for kakaoforsyningskæde."

Amerikansk drikkevarekoncern øger udbyttet efter vækst

Halvdelen af britiske eksportører døjer med brexit-aftale 

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier