FødevareWatch

Politikere vil skærpe spildevandsplan efter forurening fra mejeri

Bornholms kommunalbestyrelse vil orienteres om forureningssager fire gange årligt, og samtidig vil natur- og miljøudvalget skærpe kommunens kommende spildevandsplan.

Efter forurening fra Bornholms Andelsmejeri vil Bornholms kommunalbestyrelse stramme grebet om øens spildevandsplan.

Således vil kommunens natur- og miljøudvalg orienteres om fremtidige forureningssager fire gange om året, og den kommende spildevandsplan for kommunen kan meget vel blive skærpet, skriver Bornholmske Tidende.

"Med den nye spildevandsplan skal vi også se på, om vi fremadrettet skal skærpe kravene og sætte barren højere i de her sager," siger Leif Olsen, formand for Natur- og Miljøudvalget i Bornholms Kommune.

Leif Olsen medgiver, at det vil give en ekstraregning ud til de bornholmske indbyggere.

Bornholms Andelsmejeri vil i løbet af 2021 få et påbud om en ny og ændret spildevandstilladelse, så mejeriet lever op til miljølovgivningen.

Tidligere i januar beskrev AgriWatch, at Bornholms Politi har fået en anmeldelse om Bornholms Andelsmejeri St. Clemens på sit bord. Således har Bornholms Regionkommune politianmeldt mejeriet for at tilføre forurenet spildevand til vandløb og søer.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Andelsmejeri får omfattende påbud af regionskommune Kommune politianmelder bornholmsk mejeri Mejeridirektør kender ikke til udledning af forurenet spildevand 

Mere fra FødevareWatch

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Danæg overtager finsk partner

Danæg-koncernen, der i forvejen ejede omkring en fjerdedel af et finsk pakkeri og produktselskab, har købt resten af selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier