FødevareWatch

Rapport: Sverige slår Danmark i kampen om mest økologi i det offentlige

Når det kommer til, hvor meget økologisk mad, der serveres i kantiner, børnehaver og andre dele af den offentlige sektor er Danmark ikke foregangsland, hedder det i en ny rapport fra Københavns Universitet.

Foto: Ida Munch/Ritzau Scanpix

Andelen af økologi, der sælges i dagligvarehandlen, vokser stille og roligt og udgør efterhånden mere end 12 pct. af danskernes samlede indkøb.

I landets storkøkkener og inden for det offentlige er situationen en lidt anden, og med politisk indsats i ryggen udgør økosalget til den offentlige sektor efterhånden 22 pct., fremgår det i en rapport fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier