FødevareWatch

Ny klimadatabase sætter tal på fødevarers CO2-aftryk

Den grønne tænketank Concito har lanceret en ny stor database, som viser, hvor meget CO2 500 forskellige fødevarer udleder. Oksekød bliver stemplet som den helt store synder.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Den grønne tænketank Concito forsøger med nyt værktøj at give et overblik over klimabelastningen fra 500 af de mest almindelige fødevarer på det danske marked.

Værktøjet, der hedder Den store klimadatabase, er netop blevet lanceret i første version, og det er ifølge Concito selv  den første offentligt tilgængelige database af sin slags i verden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier