FødevareWatch

Britisk ingrediensselskab stiger efter opløftende opdatering

Der er fremgang på flere parametre for den børsnoterede ingrediensproducent Tate & Lyle.

Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske ingrediensproducent Tate & Lyle stiger på børsen i London torsdag, efter at selskabet har meldt om en vækst solid vækst i tredje kvartal af regnskabsåret 2020/21.

Kvartalet dækker de tre måneder frem til udgangen af 2020 og viser en vækst på 8 pct. justeret for valutakurser, hvilket analytikerne hos finanshuset Jefferies ifølge Bloomberg News betegner som "meget stærkt".

I området Food & Beverage Solutions steg omsætningen med 8 pct., hvilket ifølge selskabet var drevet af en volumenfremgang på 5 pct., god pris- og miksstyring og fortsat vækst fra nye produkter.

Inden for området Sucralose - kunstige sødemidler - faldt omsætningen 3 pct. som følge af ændret miks og prispres. Selskabets tredje forretningsområde, som hedder Primary Products, havde en vækst i kvartalet på 9 pct. understøttet af en volumenvækst på 4 pct.

For hele regnskabsåret, som løber frem til udgangen af marts 2021, venter selskabet et justeret resultat før skat, der er en smule over niveauet året før.

"Dette var et kvartal med stærk performance og strategisk fremgang. Food & Beverages Solutions og Primary Products leverede begge toplinjevækst understøttet af stærk operationel eksekvering og omkostningsdisciplin," siger selskabets adm. direktør, Nick Hampton, i regnskabet.

På børsen i London ligger aktien torsdag ved 10-tiden 3,0 pct. højere i 680,60 pence.

Ny teknologi kan gøre ærter og græs til bedre kødalternativer Chr Hansen ramt af manglende yoghurtsalg i Kina Chr Hansen vokser 10 procent i første kvartal 

Mere fra FødevareWatch

Yderligere et familiemedlem trækkes ind i kvotesag

Familietrådene i den verserende kvotesag griber om sig onsdag, hvor det står klart, at ikke kun Henning Kjeldsens hustru har været involveret i sagen. Også et familiemedlem, som er afgået ved døden, har ifølge anklagemyndigheden været med til at omgå kvotereglerne, som giver svindelspørgsmålet nye tidsperspektiver.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier