FødevareWatch

Dansk honning får ikke ventede særregler og eget mærke

En ventet mærkningsordning, der ifølge forhenværende fødevareminister Mogens Jensen (S) skulle gøre det nemmere for forbrugere at støtte danske honningavlere, bliver alligevel ikke til noget.

Foto: Finn Frandsen

Fødevareminister Rasmus Prehn dropper forgængeren Mogens Jensens ide om at lave særlige danske regler med tydeligere mærkning af, hvor supermarkedernes honning kommer fra.

Det skriver Sjællandske Medier.

Mærkningsordningen, der efter spansk forbillede skulle fremme salget af det ofte lidt dyrere danske honning, skulle fungere som midlertidig ordning, frem til man i EU har fundet fælles fodslag om en overordnet mærkning.

"Jeg mener, vi er bedre stillet med et marked, hvor der gælder ens regler for de produkter, forbrugerne møder i butikken. Både af hensyn til producenter og forbrugere. Fastsættelse af nationale regler som de spanske kan give anledning til forvirring hos forbrugerne, da der så ville gælde forskellige mærkningsregler for hhv. importerede og danske produkter," skriver Rasmus Prehn i en mail til avisen.

Biavlerforening vil skabe transparens i honninguniverset Jakobsens mærker brodden af klimakrise: Det er blevet et cowboyland Fødevareminister varsler honningopgør 

Mere fra FødevareWatch

Frasalg redder Frellsens bundlinje i hårdt coronaår

Et år med lukkede butikker og manglende kaffesalg til de danske kontorer trækker streger i Frellsens regnskab. Det blev samtidig året, hvor to familiemedlemmer trådte ud af ejerkredsen, og der er dermed sat punktum for et generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier