FødevareWatch

Kommune politianmelder bornholmsk mejeri

Bornholms Regionskommune politianmelder Bornholms Andelsmejeri, som ulovligt har tilført spildevand til vandløb og søer. Mejeriet er ked af situationen.

Foto: PR Bornholms Andelsmejeri

Bornholms Politi har fået en anmeldelse om Bornholms Andelsmejeri St. Clemens på sit bord.

Således har Bornholms Regionkommune politianmeldt mejeriet for at tilføre forurenet spildevand til vandløb og søer, skriver Landbrugsavisen.

Årsagen til forureningen skyldes en kollapset brønd, som ikke blev opdaget i tide, siger adm. direktør for St. Clemens, Per Olesen.

"Det er blevet anmeldt som en miljøsag hos politiet, for sådan skal kommunen jo gøre det. Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at det er sket, og vi har gjort alt vi kunne for at hindre, at det sker igen", siger Per Olesen til mediet.

Anmeldelsen blev foretaget d. 4. december 2020, men politiets anklagemyndighed har endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale.

Sagen har ingen forbindelse med en tidligere sag, hvor Bornholms Andelsmejeri ifølge Bornholmske Tidende d. 4. juli 2020 og 8. januar 2021 ledte i alt 694,5 kubikmeter spildevand til offentlige kloakker og renseanlægget i Rønne, der havde en pH-værdi på mere end de tilladte 5-8.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, AgriWatch.)

Mere fra FødevareWatch

Tidligere Meyers-folk klar med ny frokostsatsning

Efter ti år stoppede Carl Johan Paulsen sidste år som chef for Meyers Køkken. Nu vil han og en tidligere kollega ind på det københavnske frokostmarked med ambitiøst afsæt og en plan for de kommende tre år.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Hancock-bryggeriet klarer sig på lokal opbakning

Mindre grænsehandel har hjulpet på omsætningen i Skive-bryggeriets seneste regnskab, der er presset af det manglende salg af fadøl til restaurationer og fester. Smalhals på omkostningsfronten har sikret overskud.

Parter skyder med skarpt i mejeriopgør: Hvad er mælk?

Plantedrik eller komælk. Tonen skærpes fra mejerisektoren og modstanderne hos plantedrikproducenter som Naturli i forbindelse med EU-forslag, der skal præcisere mejeribetegnelsen. Mejeriforeningen kalder modstanden "hysterisk".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier