FødevareWatch

Oksekødschef: Vi skyder på alt hvad der rører sig

Der er ikke mange muligheder for afsætning i et nedlukket og mættet europæisk marked for oksekød, siger salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Foto: Lars Krabbe/PULS

Det er småt med dyre udskæringer på de europæiske tallerkner, og det får i disse uger betydning for priserne på oksekød på markedet.

Det skriver Danish Crown Beef i en markedsopdatering.

"Der er få delstykker, der går til fornuftige priser, fordi de er i sæson, men det kan ikke kompensere for de delstykker, som ikke har et marked for øjeblikket," udtaler Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Samlet kører salget til Sydeuropa på lavt blus og mulighederne i markedet er få.

"Vi skyder på alt, hvad der rører sig, og tager alle de muligheder vi kan støve op, men når så stor en del af vores faste marked er lukket ned grundet restriktioner, så sætter det en naturlig begrænsning. Vi arbejder hele tiden på at finde alternative salgskanaler, og det er også lykkedes i en vis grad, men der skal en opblødning til, før vi kan begynde at sende de dyre udskæringer af sted til de vante priser," tilføjer Henning Sønnichsen.

Som følge af det restriktionsdøde europæiske marked falder noteringerne for oksekød i Tyskland for anden uge i træk, og mængden af dyr, der nu kommer til slagtning syd for grænsen, bliver mindre.

Svært marked venter Danish Crown Beef Friland: "Julesalget blæser derudaf" Nu vil Naturli Foods blande sig i kampen om grønt milliardmarked med nyt partnerskab i USA 

Mere fra FødevareWatch

Tidligere Meyers-folk klar med ny frokostsatsning

Efter ti år stoppede Carl Johan Paulsen sidste år som chef for Meyers Køkken. Nu vil han og en tidligere kollega ind på det københavnske frokostmarked med ambitiøst afsæt og en plan for de kommende tre år.

Hancock-bryggeriet klarer sig på lokal opbakning

Mindre grænsehandel har hjulpet på omsætningen i Skive-bryggeriets seneste regnskab, der er presset af det manglende salg af fadøl til restaurationer og fester. Smalhals på omkostningsfronten har sikret overskud.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Parter skyder med skarpt i mejeriopgør: Hvad er mælk?

Plantedrik eller komælk. Tonen skærpes fra mejerisektoren og modstanderne hos plantedrikproducenter som Naturli Foods i forbindelse med EU-forslag, der skal præcisere mejeribetegnelsen. Mejeriforeningen kalder modstanden "hysterisk".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier